* Roxanne Engelen

Coach van Hiphop wedstrijdteams

Ik ben Roxanne,

geboren op 01-11-1988 en dans al vanaf mijn 6e jaar. Ik ben begonnen bij een jazzdance showgroep en heb hiermee ook de nodige optredens in het buitenland verzorgd. Dit heb ik een aantal jaar gedaan en toen ik 12 werd, ben ik begonnen met streetdance. Na een tijdje heb ik deelgenomen aan de demo/wedstrijdgroep. Ik ben toen ook begonnen met het volgen van salsa en stijldanslessen. Op mijn 15e ben ik op deze dansschool streetdanceles gaan geven aan kinderen van 6 tm 14 jaar.

Op een gegeven moment begon ik aan een HBO opleiding (HEBO) in Maastricht (die ik inmiddels heb afgerond). In verband met vervoer werd het moeilijk voor me om nog naar deze dansschool te gaan dus ben ik naar een HipHop dansschool gegaan (waarmee we ook hebben opgetreden op verschillende plaatsen) en heb ik ook op een andere plek salsalessen gevolgd.

Toen ik 18 jaar was, beschikte ik over een rijbewijs en kon ik lessen gaan volgen bij Swing-inn. Ik begon met Hiphop en reggaetonlessen. Na een tijdje werd ik voor de showgroep en wedstrijdgroep gevraagd. Ik ben toen ook reggaeton, kidsdance en hiphop lessen gaan geven.

Zelf heb ik in 2015 nog een keer mijn eigen wedstrijd carrière opgepakt en ben ik met mijn duo-partner 3e op het Nederlands Kampioenschap geworden. Op dit moment train ik de wedstrijdgroep “Toxic (voormalig Bottle Pop)” waarmee wij in 2016 Nederlands Kampioen zijn geworden. Vanaf 2017 dansen wij in de hoogste categorie van Nederland om ons zo verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast train ik de wedstrijdgroep: “Insanious” die zich ook ontzettend goed aan het ontwikkelen is.

Naast mijn passie voor Hiphop heb ik nog een grote passie en dat is Reggaeton/Dancehall/Urban. Bij deze les voeren we vrouwelijke en stoere moves uit waar we optredens meedoen, en binnenkort ook wedstrijden.

Dancehall / Hiphop