Stijldansen Casual & Latin jeugd

Stijldansen in Heerlen

Tijdens de cursus stijldansen bij Swing-inn maak je kennis met veel soorten dansen in verschillende stijlen. In de basiscursus leer je de disco fox (foxtrot), salsa, rock-ā€˜nā€™-roll en de Argentijnse tango. In de cursus voor gevorderden leer je naast deze dansen bijvoorbeeld ook de chachacha, jive en Engelse wals. Wil je je specialiseren in een specifieke dans? We hebben voor elke dans die je in de cursus stijldansen leert ook een aparte cursus. Kom gerust een keer vrijblijvend kijken of meld je aan voor een gratis dagpas!

Leren stijldansen bij Swing-inn

Bij Swing-inn kun je stijldanslessen volgen op elk niveau, van beginner tot gevorderde. In onze lessen leer je van docenten met ruim 30 jaar ervaring de fijne kneepjes van verschillende soorten dansen. We focussen ons daarbij op techniek, maar daarnaast vooral op plezier! Kenmerkend voor Swing-inn is dat wij ons richten op het toepassen van de dans in de dagelijkse praktijk. Wij leren je daarom bijvoorbeeld dansen op een kleinere vloer en we leren je een moderne versie van alle dansen. We kijken naar wat jouw persoonlijke doel is, waarom jij wil leren dansen, en gaan hier vervolgens mee aan de slag. Het draait vooral om jou, dat je je comfortabel voelt en goed kunt dansen, bijvoorbeeld op een feestje of bruiloft. Onze zalen hebben een sfeervolle setting en zijn ook gezellig als je met een kleinere groep bent.

Wat is stijldansen? (H2)
Stijldansen is van origine een klassieke vorm van dans, met vaak een focus op wedstrijddansen. Bij Swing-inn richten we ons juist op een moderne versie van de dansen die je kunt toepassen in het dagelijkse leven.

Om je een inzicht te geven in wat de verschillende dansen inhouden kun je hier een korte beschrijving vinden van de dansen die je bij Swing-inn kunt leren.

 • Disco-fox

Deze dans is vrij makkelijk te leren. Dit is een langzamere en simpelere variant van de quickstep. Als er tijdens feesten of bruiloften als koppel gedanst wordt, is het meestal de Disco-fox.

 • Salsa
  Deze dans is ontzettend populair en wil je niet missen in jouw basis cursus. Elk weekend zijn er meerdere feesten waar je deze dans kunt toepassen.
 • Rock & Roll
  Dit is een vrolijke en swingende dans. Onze basis versie is heel makkelijk. Onze Rock & Roll club gaat regelmatig naar leuke feesten.
 • Argentijnse Tango
  Aken, Luik, Hasselt en Maastricht hebben allemaal een Argentijnse Tango club. Milonga’s en workshops worden regelmatig aangeboden en in de zomer wordt er gepassioneerd buiten gedanst. Hierdoor is deze dans ook een must in ons basis programma.
 • Chachacha
  Een levendige en ondeugende dans met korte, snelle bewegingen afkomstig uit Cuba.
 • Engelse wals

Een dans met veel vloeiende bewegingen met rijzen en dalen.
De Cha cha, Jive, Salsa, Disco-fox, Rumba en Samba zijn de favoriete dansen onder de jeugd. Er wordt ook wel eens naar een andere dans gevraagd, zoals bijvoorbeeld de Tango of de Engelse Wals. Geen probleem: u vraagt, wij draaien.

Gala-bal
Aan het begin van het nieuwe schooljaar, of aan het begin van een nieuw kalenderjaar starten onze jeugdgroepen. De eerste aanleiding is vaak het Gala-bal of het schoolbal dat nog steeds traditie is bij de meeste middelbare scholen. Maar ook als je het gewoon leuk vindt om te leren stijldansen ben je bij ons aan het juiste adres.

Kom vrijblijvend eens kijken of klik hier om je aan te melden voor een GRATIS DAGPAS!

Enjoy the rhythm!

Abonnementskosten

 • 4 lessen p/m € 7,50 per les
 • 8 lessen p/m € 5,35 per les
 • 12 lessen p/m € 4,00 per les
 • Onbeperkt € 1,50 per les

Lestijden

Deze les is niet ingeroosterd