Yoga in Heerlen

Yoga is in vele soorten te vinden. Wat kun je verwachten bij Swing-inn te Heerlen ?
Een vorm die het lichaam sterk maakt, flexibiliteit en ontspanning geeft. Wij bieden een toegankelijke vorm van Yoga. Onze lessen zijn voor iedereen te volgen. Nieuwsgierig? Vraag een gratis dagpas aan en doe een keer mee!

Yoga lessen bij Swing-inn

Bij Swing-inn krijg je les van Roxanne Engelen. De les van Roxanne draait om ontspanning en mindful bezig zijn en wordt daarom Yin Yoga genoemd. Het gaat erom dat je na de les met een relax en ontspannen gevoel naar huis gaat. Je dag op deze manier te beginnen geeft je de mogelijkheid geheel naar jezelf te keren en met positieve energie je dag te kunnen beginnen. Even niet in het ritme van alle dag zijn maar even een momentje voor jezelf. De les is voor iedereen toegankelijk.

Wat is Yin Yoga?

Start op zondag 6-03-2022 om 10:30 uur
Yin yoga is een milde vorm van yoga, gericht op loslaten, mindfulness en soepelheid. Het is een passieve vorm van yoga die geschikt is voor beginners en gevorderden.

Leer ontspannen en loslaten met deze zachte yogavorm!

Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha yoga (de houdingen) en de verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De traditionele Chinese geneeskunde is de basis van deze yogavorm.

Je blijft een paar minuten in een specifieke houding met een bepaald aandachtsgebied. De spieren worden zoveel mogelijk ontspannen. Eventueel ondersteunen we hierbij het lichaam met props, zoals kussens, blokken, dekens of een bolster. Hierdoor bereik je diepere lagen in je lichaam, zoals het bindweefsel en de energiebanen (meridianen). Hierdoor bevorder je de flexibiliteit en mobiliteit van het bindweefsel en stimuleer je de energetische doorstroming in de meridianen.

Waarom Yin Yoga?

Yin  yoga helpt je oa om:

  • te leren ontspannen en loslaten
  • van de ‘doe’-modus naar de ‘zijn’-modus te schakelen
  • mobiliteit & soepelheid in bindweefsel te stimuleren
  • spanning te verminderen en klachten in je (onder)rug, benen en heupen te verlichten
  • de energetische doorstroming te stimuleren
  • automatische piloot herkennen
  • meer in contact te komen met je lichaam

Wil je graag kennis maken? Vraag een gratis dagpas aan doe mee.

ZwangerschapYoga

Start op zondag 6-03-2022 om 11:15 uur
Tijdens je zwangerschap gaat je lichaam door een grote verandering. Het kan een hele mooie en speciale tijd zijn, die je de kans geeft om naar binnen te keren en in contact te komen met jezelf en de baby die je draagt. In een korte periode gaat je lichaam door veel veranderingen en verschillende fases die je voorbereiden op de geboorte van je baby.

Zwangerschapsyoga zelf ervaren!

Zwangerschapsyoga geeft je de mogelijkheid om je veranderende lichaam te omarmen en ondersteunt dit proces door het beoefenen van yoga en meditatie, in combinatie met ademhalings- en ontspanningsoefeningen en specifieke houdingen die kunnen worden ingezet tijdens je zwangerschap en de bevalling.

De lessen zijn toegankelijk voor dames die in hun tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn. De zwangerschapsyogalessen zijn doorlopend en je kunt op ieder moment instromen.

Wil je graag kennis maken? Vraag een gratis dagpas aan doe mee.

Docent: Roxanne Engelen