20-01-2019

Beschermd: FREE on a TREE

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Voer hieronder je wachtwoord in om het te bekijken:

20-01-2019

FREE on a TREE

Hartverwarmend: dit jongetje (10) verzamelde gratis jassen voor daklozen

Oliver Edwards woont met zijn familie in Australië en besteedde voor een huiswerkopdracht aandacht aan de daklozen in zijn buurt. Om het de dakloze inwoners iets makkelijker te maken, bedacht Oliver een speciaal project: hij verzamelde gratis jassen.

Samen met zijn ouders zamelde hij jassen in die hij om een boom knoopte. Aan de jassen hing hij een klein kaartje met ‘Free on a tree’, de naam van het project.

Jassenproject

Vrijwilligerswerk

‘Samen hebben we posters ontworpen, lokale bedrijven benaderd, donatiepunten opgezet, onderzoek gedaan naar behoeftige gebieden en natuurlijk véél jassen aan bomen gehangen!, vertelt zijn moeder. ‘Tot nu toe hebben we rond de 55-60 jassen aan bomen gehangen en bijna 150 jassen verzameld.’

Olivers project veranderde in een groeiende kans voor vrijwilligerswerk. Mensen in de omgeving toonden veel interesse en wilden graag meedoen door jassen in te zamelen, donatiepunten in het leven te roepen en simpelweg over het project te praten. ‘We zijn pas 2,5 week bezig en hebben nu al 10 donatiepunten en 6 andere mensen die geïnteresseerd zijn’, vertelt Olivers moeder. ‘Het mooie aan dit idee is dat er helemaal geen geld voor nodig is.’

LEES OOK: Te lief! Vader gaat het podium op en helpt zijn dochtertje die last heeft van podiumangst

Les

De belangrijkste les die Oliver heeft geleerd van deze indrukwekkende huiswerkopdracht? Volgens zijn moeder heeft hij vooral veel geleerd over vriendelijkheid. ‘Hij weet dat mensen ontzettend gul zijn, met hun vele jassen van goede kwaliteit die nog zo goed als nieuw zijn’, deelt ze. ‘Daarom hebben we de jassen voorzichtig opgehangen en zijn we af en toe nog langs de bomen gereden om te kijken of ze er nog netjes en droog uitzagen… Maar hij heeft ook geleerd hoe een simpel idee mensen aan het denken kan zetten en kan zorgen voor een echte verandering.’

De daklozen kunnen de jassen van het project gewoon van de bomen afhalen en aantrekken. Volgens zijn moeder zijn de jassen steeds zo weg, vanwege de koude ochtenden.

Twee verzamelpunten:

1 Whilhelminaplein

2. Morenhoek

In de week van 20 januari tot en met 27 januari hangen wij telkens 1 jas op elk plein.

Het Toon Hermanshuis of het Hotel hangen deze jas in de ochtend om een boom en Joris hangt deze na sluitingstijd weer binnen.

Op Facebook maken wij 2 verzamelpunten. Mensen mogen hun oude jassen naar deze verzamelpunten brengen. Daar worden ze op een kapstok opgehangen.

Als wij teveel jassen krijgen dan kunnen wij deze naar het leger des heils brengen of anders.

Sluiten

Hi, super leuk dat je op onze website bent! Stuur ons gerust een appje als wij je ergens mee kunnen helpen.

Online inschrijven Gratis proefles!