Waarom dansschool Swing-inn?

Wist je dat dansles ook een vorm van onderwijs is? Dat een echte dansinstructeur zelf flink wat lessen en cursussen moet volgen, voordat hij jou mag leren dansen? Dansen in een café of discotheek is super gezellig, maar jij wilt toch zeker dansles krijgen van een professionele dansleraar die hiervoor is opgeleid? De toonaangevende dansscholen van Limburg werken samen in Stichting Limburg Danst (SLD) om ervoor te zorgen dat jij de vruchten plukt van een professionele dansles.

Stichting Limburg Danst staat voor professionaliteit en kwaliteit op dansgebied. Alle instructeurs die werken bij de dansscholen die zijn aangesloten bij SLD, hebben hun lesdiploma behaald bij de Federatie Dansleraren Organisatie (FDO), een organisatie die al sinds 1948 de beste danslesmethoden ontwikkelt. Daarnaast voldoen de dansscholen zelf aan diverse professionele dansnormen, zodat jij bent verzekerd van:

Danslessen van de hoogste kwaliteit
Je hebt dansles van een professionele instructeur. Van goede instructeurs leer je de juiste bewegingen en technieken volgens een speciale lesmethode. Deze lesmethode zorgt ervoor dat je de dansstijl in de juiste
volgorde en op de juiste manier aanleert. Bewegingen die op de verkeerde manier worden aangeleerd, kunnen namelijk resulteren in vervelende blessures.
Kies dus bewust voor een gediplomeerde instructeur die weet waar hij mee bezig is.

Een sfeervolle en veilige dansomgeving
Zit je net lekker in het ritme, glijd je opeens uit! Daar moet je toch niet aan denken als
je aan het dansen bent? Jammer genoeg kan dit wel gebeuren als je danst op een vloer
die hiervoor niet geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de vloer in een café of buurtzaaltje.

Een professionele dansvloer voldoet aan een hele serie eisen, zodat je niet uitglijdt en je je gewrichten niet te zwaar of verkeerd belast. De vloer moet geluid dempen, niet teveel glimmen en tegen een stootje kunnen. Ook verlichting en wandspiegels zijn belangrijk; niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor het aanleren van dansbewegingen.
De dansscholen die aangesloten zijn bij Stichting Limburg Danst hebben stuk voor stuk een eigen locatie met een professioneel ingerichte dansruimte. Daarbij hoort ook brandveiligheid, professioneel
geluid, decoratie en luchtcirculatie. Mocht er toch iets gebeuren, dan is er altijd iemand
aanwezig die in het bezit is van het Bedrijfshulpverlening (BHV) diploma. Bij Swing-Inn staat jouw dansplezier en veiligheid voorop!

Het breedste aanbod van dansstijlen onder één dak
Als jij verzot bent op dansen, is het soms moeilijk om maar één dansstijl te kiezen. Bij Swing-inn is dat geen probleem; je kunt hier deelnemen aan meerdere dansstijlen tegelijk. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want wij bieden een aantrekkelijk combinatietarief.