19-11-2022

Onthulling ‘Voetjes van de Vloer’ in Heerlen!

Voetjes van de vloer! Dat kan vanaf komend weekend op het plein van de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van De Stad als Speeltuin zal hier door wethouder Jordy Clemens samen met dansers van Swing Inn een interactieve installatie onthuld worden, waarbij voorbijgangers worden uitgenodigd te dansen in de openbare ruimte.

 

Bij deze nodigen wij jullie van harte uit hierbij aanwezig te zijn:

zaterdag 19 november om 11.00 uur op de Morenhoek!

Het project Voetjes van de Vloer bestaat uit vijf knoppen rondom de boom. De knoppen hebben verschillende kleuren, die vijf verschillende muziekstijlen vertegenwoordigen. Van Rock en Roll tot Polka… voor ieder wat wils. Op de grond zijn geschilderde voetstappen te zien. Door de voetstapjes te volgen gaat men vanzelf dansen! Het concept is bedacht door Fidelio Arts and Culture en gemaakt door Marq Claessens Theatertechniek in samenwerking met dansschool Swing-Inn.

Vorig jaar vroeg de gemeente Heerlen in het project ‘De Stad Als Speeltuin’ aan haar inwoners hoe we de stad aantrekkelijker en speelser kunnen maken. De Stad als Speeltuin is een belevingsconcept dat hardware en software combineert om waarde toe te voegen aan de binnenstad van Heerlen en inwoners en bezoekers uitnodigt het centrum samen vorm en betekenis te geven. Voor nu en in de toekomst. Voortbordurend op het urban karakter wordt de binnenstad van Heerlen steeds ingericht als eigentijdse ‘speeltuin’. Met interactieve plekken voor jong én oud, waarbij ontmoeten en beleven de toverwoorden zijn.

Inmiddels zijn er naast Voetjes van de Vloer al een aantal andere projecten in de binnenstad van Heerlen gerealiseerd: het reuzen-schaakspel op Promenade 2 (voor de deur van Boekhandel Van der Velden-van Dam), de Minibiebs op 5 locaties in het centrum, de floorals op De Bongerd over de geschiedenis van Heerlen, de Ridders bij het Schelmenhofje en in de Plaarstraat, Groene Getuigen – een geluidswandeling langs zeven bomen en de Builder- en Freerunroutes. Komend jaar worden op meer plekken in de binnenstad van Heerlen interactieve installaties geplaatst in het kader van De Stad als Speeltuin.

Sluiten

Hi, super leuk dat je op onze website bent! Stuur ons gerust een appje als wij je ergens mee kunnen helpen.

Online inschrijven Gratis proefles!