3-03-2024

Swingtime dansavond

Datum: Zondag 3 maart
Tijd: 17:30 uur tot 20:30 uur zaal 1
Entree: € 5,– p.p. voor niet leden.

De Swingtime dansavond is de perfecte gelegenheid om gezellig met je mede-cursisten alle dansen die je geleerd hebt te oefenen en te routineren op heerlijke muziek!

Niveau:

Op elk niveau kun je genieten van dansen. Dansen is bewegen op muziek. Hierbij is het aantal dansfiguren die je leert niet zo belangrijk, maar het gaat erom dat je de variatie die je geleerd hebt goed en soepel kunt dansen.

Routine:

Regelmatig komt het voor, dat onze leden naar de les komen en de variaties van de afgelopen weken zijn vergeten. Dat is uiteraard geen probleem. Een nieuwe variatie moet minstens 10 tot 20 keer worden geoefend, voordat deze routine wordt. Routine krijg je alleen door heel veel te oefenen/dansen.

Dansvaardigheid:

Onder dansvaardigheid verstaan we niet alleen de variatie kunnen nadoen, maar het automatisme ontwikkelen voor de danspassen, de souplesse, het ritmegevoel, het goed kunnen leiden en volgen, interactie met je danspartner, de muzikaliteit en techniek. Al deze vaardigheden worden in de dansles geoefend, waardoor de dans heel natuurlijk/soepel gaat uitzien.

Alle dansen:

Hoe langer je danst, hoe meer dansstijlen je krijgt geleerd. Tijdens een dansles komen vaak twee of drie dansstijlen aan bod. De andere dansstijlen volgen dan een aantal weken later.  Use it or Lose it, is een bekend spreekwoord. Alles wat je niet gebruikt, raak je ook weer kwijt. Tijdens onze Swingtime dansavond komen alle dansen aan bod om lekker te oefenen!

Drukte op de dansvloer:

Tijdens de dansles ligt de focus vaak op de nieuwe variatie. De drukte op de dansvloer wordt hierbij nauwelijks opgemerkt. Tijdens onze Swingtime dansavond is het drukker dan normaal. Het ontwijken en/of passeren van andere dansparen op de dansvloer is een vaardigheid die je hier ontwikkelt.

Last but not Least…

Gezelligheid en sfeer:

Onze Swingtime dansavond staat vooral bekend om haar gezelligheid en sfeer. Niks moet en alles mag. Tijdens deze drie uur durende avond,  mag jij kiezen of je danst of niet en hoeveel dansjes je wilt maken. Je hoeft dus echt niet drie uur achter elkaar op de dansvloer te staan. Echter wil je dansen, dan kun je dansen! Wil je even met jouw partner of vrienden een praatje maken, dan mag dat natuurlijk ook.

Kortom: De Swingtime dansavond is een gezellig maar zeker ook een belangrijk onderdeel van jouw danslessen.

Een bijkomend voordeel is, dat je op alle Swingtime dansavonden welkom bent.

NIet leden:

Alle oud-leden of niet-leden zijn ook van harte welkom op onze Swingtime dansavonden. Zij betalen echter wel € 5,00 entree. Voor alle actieve leden zijn deze dansavonden GRATIS!

Een gezellig en leerzaam avondje bewegen en genieten. Kom jij ook?

Schrijf hieronder in en reserveer jouw plaats!

Data onder voorbehoud.

Meld je hier aan

Je gegevens

Betaalwijze

Sluiten

Hi, super leuk dat je op onze website bent! Stuur ons gerust een appje als wij je ergens mee kunnen helpen.

Online inschrijven Gratis proefles!