10-04-2021

Online “Swingtime” op zat. 10 april

Dance, enjoy the rhythm!

Datum: zaterdag 10 maart 2021
Tijd: 19:30 uur tot 20.30 uur
Aanmelden: Scroll naar beneden en schrijf je in voor onze zoom-link

Het Online Swingtime dansuurtje is de perfecte gelegenheid om gezellig alle dansen die je geleerd hebt te oefenen en te routineren op heerlijke muziek!

Niveau:

Op elk niveau kun je genieten van dansen. Dansen is bewegen op muziek. Hierbij is het aantal dansfiguren die je leert niet zo belangrijk, maar het gaat erom dat je de variatie die je geleerd hebt goed en soepel kunt dansen.

Routine:

Regelmatig komt het voor, dat onze leden naar de les komen en de variaties van de afgelopen weken zijn vergeten. Dat is uiteraard geen probleem. Een nieuwe variatie moet minstens 10 tot 20 keer worden geoefend, voordat deze routine wordt. Routine krijg je alleen door heel veel te oefenen/dansen.

Dansvaardigheid:

Onder dansvaardigheid verstaan we niet alleen de variatie kunnen nadoen, maar het automatisme ontwikkelen voor de danspassen, de souplesse, het ritmegevoel, het goed kunnen leiden en volgen, interactie met je danspartner, de muzikaliteit en techniek. Al deze vaardigheden worden in de dansles geoefend, waardoor de dans heel natuurlijk/soepel gaat uitzien.

Alle dansen:

Hoe langer je danst, hoe meer dansstijlen je krijgt geleerd. Tijdens een dansles komen vaak twee of drie dansstijlen aan bod. De andere dansstijlen volgen dan een aantal weken later.  Use it or Lose it, is een bekend spreekwoord. Alles wat je niet gebruikt, raak je ook weer kwijt. Tijdens ons Swingtime dansuurtje komen alle dansen aan bod om lekker te oefenen!

In een kleine ruimte dansen:

Tijdens ons Online-Swingtime dansuurtje is het niet druk maar de ruimte is veel kleiner dan bij Swing-inn. Het compact dansen is een vaardigheid die je hier ontwikkelt en die je straks kunt gebruiken op een drukke dansvloer.

Last but not Least…

Gezelligheid en sfeer:

Onze Swingtime dansavond staat vooral bekend om haar gezelligheid en sfeer. Niks moet en alles mag. Tijdens dit oefenuurtje, mag jij kiezen of je danst of niet en hoeveel dansjes je wilt maken. Je hoeft dus echt niet een uur achter elkaar op de vloer te staan. Echter wil je dansen, dan kun je dansen! Wil je even met jouw partner of vrienden een praatje maken, dan mag dat natuurlijk ook. Extra gezelligheid creëer je door de hapjes en de drankjes, dus maak het je naar de zin en dans mee met Swing-inn!

Kortom: Ons Swingtime dansuurtje is een gezellig maar zeker ook een belangrijk onderdeel van jouw danslessen.

Een gezellig en leerzaam avondje bewegen en genieten. Doe jij mee?

Schrijf hieronder in en reserveer jouw plaats!

 

Data onder voorbehoud.

Meld je hier aan

Je gegevens

Sluiten

Hi, super leuk dat je op onze website bent! Stuur ons gerust een appje als wij je ergens mee kunnen helpen.

Online inschrijven Gratis proefles!