Laatste Corona updates van Swing-inn

Update 3 februari 2021

Lieve dansers en ouders/verzorgers,

Wat hadden wij jullie weer graag willen ontvangen in Swing-inn!
Helaas gaat dat nog niet lukken, omdat de overheid heeft besloten om de lockdown te verlengen. Wij  hopen daarom van ganser harte, dat wij vanaf dinsdag 2 maart a.s. weer gezellig met jullie mogen gaan swingen op onze dansvloer. Hierbij zullen wij dan weer onze veilig-dansen huisregels hanteren, want alleen zo kunnen en mogen wij samen veilig dansen!

Uiteraard blijven wij tot die tijd doorgaan met het aanbieden van onze online danslessen. Hiervoor hebben wij een online-lesschema gemaakt.
Graag nodigen wij alle leden van harte uit, om hieraan mee te doen en samen met ons te swingen en in beweging te blijven.

Daarnaast bieden wij een gratis online salsa-workshop aan voor vrienden en familie en organiseren wij een leuke carnavals-les voor de kids.

Graag willen wij nogmaals iedereen ontzettend bedanken, die Swing-inn op welke manier dan ook, steunt in deze bizarre en onzekere tijd. Dat is en blijft echt hartverwarmend en doet heel erg goed. Het geeft ons telkens weer een boost om door te gaan en de moed niet te verliezen! Top!

Wij wensen jullie heel veel online dansplezier en hopen jullie natuurlijk weer snel te mogen begroeten op onze dansvloer.

Swingende groetjes,

Team Swing-inn.

Update 15 december 2020

Lieve dansers, ouders/verzorgers en Swing-inn-team,

Het jaar 2020 is bijna voorbij! Het was voor ons allen een veelbewogen jaar.

Swing-inn beleefde het als een ware rollercoaster, met zowel enkele hoogte-, als ook dieptepunten. Zo hebben wij in augustus j.l. (in besloten kring) ons 25 jarig jubileum mogen vieren en sluiten wij nu voor de 3e keer dit jaar, helaas weer onze deuren.

Graag willen wij jullie ontzettend bedanken voor alle begrip en medewerking die wij van jullie mochten ontvangen! Terugkijkend op 2020 hebben wij ons als Swing-inn team en cursisten enorm flexibel en creatief opgesteld t.o.v. alle maatregelen.

Graag blikken wij even terug naar het afgelopen jaar, waarin wij de veerkracht van ons Swing-inn team ontzettend hebben bewonderd. Proactief en constant kijkend naar wat wel mogelijk was om er voor te zorgen, dat onze cursisten met zoveel mogelijk plezier toch konden blijven dansen.

Zo hebben wij o.a. samen online video’s gemaakt, live-streams opgezet, buiten op het pleintje en in de tuin van de Twee Gezusters gedanst, meubels opgeslagen om binnen zoveel mogelijk ruimte te creëren, een routing aangebracht, diverse thema’s zoals: Halloween, TikTok, Sinterklaas en Kerst, telkens in een gezellig versierde zaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Kortom heel veel flexibiliteit, creativiteit en betrokkenheid dat, ondanks de beperkende maatregelen, tot gezellige, leuke, actieve, sfeervolle en geslaagde danslessen heeft geleid. Een top eindresultaat!

Swing-inn Team heel erg bedankt voor jullie geweldige inzet!

Graag willen wij ook al onze cursisten bedanken voor jullie mate van vertrouwen, flexibiliteit, begrip en aanpassingsvermogen. Het doet ons veel deugt om telkens weer te zien dat jullie het fijn vinden om, ondanks alle maatregelen, met plezier te komen dansen. Dat gaf ons altijd weer een flinke boost om vol te houden en door te gaan.

In het bijzonder willen wij ook graag iedereen bedanken die ons op welke manier dan ook gesteund heeft het afgelopen jaar. Een hele grote dank jullie wel, dit waarderen wij enorm!

Wij wensen jullie allemaal hele fijne en gezellige feestdagen en dat 2021 voor ons allen een swingend nieuwjaar mag worden. Heel veel geluk en vooral een goede gezondheid gewenst.

Bewegen is gezond, maar op muziek bewegen geeft net dat beetje extra plezier en dat hebben wij in deze tijd zo nodig.

Houd je fit en blijf swingen, oftewel Let’s dance and enjoy the rhythm!

Lieve groetjes,

Richard en Monique

Veilig dansen tijdens lockdown!

Zoals jullie weten, heeft de overheid gisteren tijdens de persconferentie een totale lockdown aangekondigd. Deze gaat in vanaf vandaag 15 dec en zal duren tot en met dinsdag 19 jan 2021.

Om jullie tijdens de komende weken toch in beweging te houden en jullie kunnen blijven dansen, gaan wij voor verschillende dansstijlen online lessen aanbieden.
Wij zijn op dit moment druk bezig met het maken van een livestream schema. Zodra dit klaar is, zullen wij jullie hiervan per mail in kennis stellen en ontvang je een inlogcode om hieraan deel te nemen.

Tevens zullen er ook eventueel lesvideo’s gemaakt worden.
Alle kidsdance-, streetdance-, breakdance-, Afrodance- en Modernlessen voor cursisten in de leeftijd tot 18 jaar, mogen eventueel ook buiten plaatsvinden.
Mochten wij hiermee gaan beginnen, dan laten wij jullie dit uiteraard weten.

Vanaf woensdag 20 januari a.s. hopen wij weer alle danslessen te mogen hervatten.
Hierbij zullen uiteraard alle veilig-dansen huisregels van kracht blijven, zolang als dat nodig mocht zijn. Alleen zo kunnen wij samen veilig dansen!

Wat betekent de lockdown voor de contributie van januari?

Met betrekking tot de contributie van januari, geven wij jullie een aantal optie’s:

1. Je wilt de contributie laten doorlopen en Swing-inn steunen in deze onzekere tijd. Hiervoor hoef je verder geen actie te ondernemen;

2. Je stuurt een berichtje naar administratie@swing-inn.nl, met het verzoek om de contributie van januari te laten verrekenen met de gemiste lessen;

3. Je stuurt een berichtje naar richard@swing-inn.nl, met het verzoek om de gemiste danslessen van januari in te halen. Dit kan in je eigen of eventueel een andere dansstijl.

Hierdoor stimuleer je de vaardigheid, routine en automatisme van het dansen. Gelieve ons te laten weten, op welke dag en in welke groep je graag wilt meedoen, zodat wij een plaats voor je kunnen reserveren.

4. Je ontvangt graag voor de gemiste lessen een waardebon, die je iemand cadeau kunt doen. Bestel deze via richard@swing-inn.nl 

Vanaf 20 januari 2021 a.s. hopen wij alle lessen weer te mogen gaan hervatten! Uiteraard zullen hierbij alle veilig-dansen huisregels blijven gelden, zolang als het nodig is.

Mochten wij nog extra informatie ontvangen vanuit de dansbond, dan brengen wij jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen, dat we zo snel mogelijk veilig kunnen gaan dansen!

Update 1 december 2020:

Hallo beste dansers / ouders,

Er is weer Corona-nieuws en dit keer gaat het over de mondkapjesplicht vanaf 1 december.

Wel of geen mondkapje tijdens de dans/sportles?

Op het moment dat de dansles begint mag het mondkapje af.

Lees hieronder de regels vanaf 1 december.

Vanaf dinsdag 1 december gaat de nieuwe tijdelijke wetgeving in aangaande de mondkapjes plicht. Voor de danssector betekent dit ook dat er verplichtingen ontstaan. Mondkapje op bij binnenkomst. Tijdens de dansles / dansles geven mag deze af. Naar toilet gaan tijdens dansles, mondkapje op. Na dansles weer mondkapje op. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Meer info, lees hier het bericht van de rijksoverheid. 

Update 19 november

Hallo dansers/ouders,

YESSSS! Het was even spannend, maar we mogen vanaf morgen (do 19 nov) weer alle groepslessen opstarten.  Dat is natuurlijk super!

De bar/ het horecagedeelte blijft helaas wel nog gesloten.

Tevens blijven al onze veilig-dansen huisregels van kracht (Zie hiervoor onze update van 14 oktober 2020).

Alleen zo kunnen wij samen op een veilige manier blijven bewegen en dansen.

We wensen jullie alvast veel dansplezier, tot gauw.

Update 3 november 2020

Hallo dansers/ouders,

zoals jullie weten, is er gisteravond (di 3 november j.l.) weer een persconferentie van de overheid geweest.
Het kabinet heeft besloten, om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

Wat betekent dit nu voor ons?

Alle sport-dansscholen mogen geopend blijven, maar er mogen gedurende een periode van 2 weken helaas geen groepslessen worden gegeven.
De kids- streetdancelessen (tot 18 jaar) mogen gelukkig wel gewoon doorgaan evenals privélessen voor eventuele a.s. bruidsparen.

Wat betekent dit voor de contributie van november?

Met betrekking tot de geheven contributie in november, geven wij jullie een aantal optie’s:

1. Je wilt de contributie laten doorlopen en Swing-inn steunen in deze onzekere tijd. Hiervoor hoef je verder geen actie te ondernemen;

2. Je stuurt een berichtje naar administratie@swing-inn.nl, met het verzoek om de contributie te laten verrekenen met de volgende maand;

3. Je stuurt een berichtje naar richard@swing-inn.nl, met het verzoek om in de maanden december of januari de gemiste danslessen in te halen.

Hierdoor stimuleer je de vaardigheid, routine en automatisme van het dansen. Gelieve ons te laten weten, op welke dag en in welke groep je graag wilt meedoen, zodat wij een plaatsje voor je kunnen reserveren.

4. Je stuurt ons een berichtje naar richard@swing-inn.nl, met het verzoek om in de maanden december of januari twee danslessen in een andere dansstijl te volgen, zodat je kunt kijken of deze ook bij jou past;

Gelieve ons te laten weten, op welke dag en in welke groep je graag wilt meedoen, zodat wij een plaatsje voor je kunnen reserveren.

5. Je ontvangt graag voor de gemiste lessen 2 cadeaubonnen, die je eventueel tijdens de kerst aan iemand cadeau kunt doen. Bestel deze via richard@swing-inn.nl 

Vanaf 19 november a.s. gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober j.l. en hopen wij weer ALLE lessen te mogen hervatten!.

Mochten wij nog extra informatie ontvangen vanuit de dansbond, dan brengen wij jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen, dat we zo snel mogelijk veilig kunnen gaan dansen!

Tot dan(s)

 

Update 14 oktober 2020

Vanaf 14 oktober j.l. heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt.

Met inachtneming van onze veilig-dansen huisregels en de extra maatregelen die wij hebben getroffen vanaf 29 september j.l., mogen alle danslessen, zoals ze nu worden gegeven, gewoon blijven doorgaan!

Voor uw en onze veiligheid, zullen wij met name toezien op het handhaven van de 1,5m afstandsmaatregel.

Helaas zal ons horecagedeelte/bar met ingang van woensdag 14 okt vanaf 22.00u tot nader bericht worden gesloten!

Onze balie zal wel gewoon geopend blijven voor alle administratieve handelingen, zoals het geven van informatie, in- en uitschrijvingen, verkoop van Q-park kortingskaarten, etc.

Graag verwijzen wij jullie hieronder nogmaals naar onze veilig-dansen huisregels en de extra genomen maatregelen per 29 september j.l.

Klik hier voor de Rijksoverheidsmaatregelen: voor binnen en buiten en voor de uitzonderingen!

Wij vertrouwen op jullie medewerking, want alleen zo kunnen wij samen veilig blijven dansen!

 

Update 30 september 2020

ZOLANG MOGELIJK VEILIG BLIJVEN DANSEN!

Vanaf 29 september j.l. heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt.

 EXTRA MAATREGELEN PER 29 SEPTEMBER J.L.:

 • Er mogen maximaal 30 personen per zaal aanwezig zijn
 • Alle dansers mogen max 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn en dienen na afloop van de les direct de zaal te verlaten
 • Voor een periode van drie weken mogen er géén ouders/vrienden blijven kijken tijdens de dansles
 • I.v.m. onze horecavergunning mag de bar tot uiterlijk 22.00u geopend blijven. Het nuttigen van een drankje is uitsluitend toegestaan tijdens de dansles of na de dansles buiten op ons terras
 • Het inhalen van een dansles is op dit moment alleen mogelijk op aanvraag via mail naar info@swing-inn.nl of via berichtje naar mobielnr 06-53734973

Voor alle dansers blijven onze VEILIG DANSEN-HUISREGELS die sinds 26 juni j.l. gelden van kracht:

 1. Ben je verkouden of heb je klachten? Blijf dan thuis!
 2. Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 3. Hoest/nies in je elleboog en gebruik een papieren zakdoek
 4. Volg de aangegeven looproute! Kom naar binnen via ingang 1 en ga naar buiten via ingang 2
 5. Niet meer dan 2 personen of 1 huishouden per tafel
 6. Het aan elkaar schuiven van tafels is niet toegestaan
 7. Drankjes die aan de bar besteld worden, mogen alleen zittend aan tafel genuttigd worden. De drankjes worden zoveel mogelijk binnen/buiten geserveerd.
 8. Niet meer dan 2 personen op toiletten
 9. Houd altijd 1,5 m afstand!

Alleen door samen hieraan te werken, kunnen wij veilig blijven dansen!

 

Update 26 juni 2020

Richtlijnen m.b.t. het binnendansen:

Vanaf woe 1 juli a.s. mogen wij weer binnen gaan dansen en kunnen wij alle dansgroepen opstarten. Ons normale lesrooster gaat dan weer van kracht, met uitzondering van de lessen van ons G-team en de Argentijnse Tango. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk vanaf 1 september a.s. starten.

Bovendien mogen ook danskoppels die niet uit een huishouden komen, samen gaan dansen. Dit mag echter alleen met één vaste danspartner!

Om veilig te kunnen dansen, dienen wij de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • 1,5 m Afstand: om het koppeldansen, zoals het stijldansen, salsa, discofox zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, hebben wij op onze dansvloeren markeringen (zoals o.a. stickers) aangebracht. Hierdoor kan elk danskoppel ruim afstand houden van elkaar.
 • Hygiëne: bij de ingang van zaal 1. en de uitgang van zaal 2. zijn dispensers met desinfectiemiddel aangebracht. Gelieve bij binnenkomst de handen te desinfecteren!  Tevens hebben wij ook op de toiletten pompjes met desinfectiemiddel geplaatst en kunnen de handen worden afgedroogd met papieren handdoekjes. Er mogen maximaal 2 personen tegelijkertijd van het dames- en herentoilet gebruik maken.
 • Ventilatie: Tijdens de lessen/activiteiten worden de zalen maximaal geventileerd, door alle ramen en deuren te openen en alle afzuiginstallaties in te schakelen.
 • Routing: Bij binnenkomst via ingang van zaal 1. wordt de routing meteen aangegeven door afzetpaaltjes en vloerstickers. Cursisten die in de bovenzaal (zaal 2) dansen, dienen van het toilet boven gebruik te maken en de zaal via de uitgang van zaal 2. te verlaten. De cursisten die in de benedenzaal (zaal 1) dansen, dienen van het toilet beneden gebruik te maken en de zaal via de nooduitgang van zaal 1. te verlaten.
 • Bij elk bezoek aan ons Danscentrum, geldt: Blijf thuis als je verkouden bent, of klachten hebt!

Sluiten

Hi, super leuk dat je op onze website bent! Stuur ons gerust een appje als wij je ergens mee kunnen helpen.

Gratis proefles aanvragen!