Breakdance in Heerlen

Stap in de de breakdance wereld van Swing-inn. Dans met creativiteit en improvisatie; er bestaan geen grenzen in deze discipline.

In groepsverband leer je de basismoves: Toprocks, Go downs, Footworks, Freezes, Powermoves. En op het einde van de les sluiten we af met een Cypher of een Battle waarin iedereen individueel laat zien wat hij of zij heeft bijgeleerd.

Breakdance leren bij Swing-Inn

Bij Swing-inn leren wij jou op een verantwoorde manier breakdancde waarbij wij rekening houden met de ontwikkeling van de jonge danser. Onze les bestaat uit:

– Warming up: Dit zijn makkelijk dansbewegingen om het ritmegevoel en de motoriek te ontwikkelen.

– Krachttraining: Lichte krachtoefeningen om het lichaam op te warmen en om de spieren te versterken.

– Uprocks: Dit zijn staande dansbewegingen, waarbij er gelet wordt op het ritme gevoel, danstechniek, muzikaliteit en show.

– Downrocks: Dit zijn dansbewegingen, laag bij de grond. Meestal in de knieën. Hiervoor is al meer kracht en techniek nodig.

– Powermoves: Dit zijn semi acrobatische variaties aangepast aan de motoriek van de jonge danser.

– Kringbattle: Dit is een dansvorm om de creativiteit van de dansers te stimuleren in een 1 op 1 battle.

– Breakchoreo: Dit is een chorografie van Uprocks, downrocks en Powermoves met de hele groep.

 

Daarnaast willen wij graag elk kwartaal een showcase laten zien voor de ouders en familie waarbij de leden kunnen laten zien wat ze geleerd hebben.

Wat is breakdance?

Breakdance is ontstaan eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York. Dj’s in die tijd begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien (hier is de naam van afgeleid).

Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekendstond als electro, en zich later ontwikkelde tot hiphop en rap. De gettoblaster maakte het mogelijk om in de open lucht te breakdancen.

De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), downrock (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

Kom vrijblijvend eens kijken of klik hier om je aan te melden voor een GRATIS DAGPAS!

Enjoy the rhythm!

Jeugdcultuurfonds:
Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lessen kunnen volgen.