Moderne dans de hobby voor kinderen

Bijna elk kind is gek op dansen en bewegen.  De keuze en interesse in danshobby’s ontstaat ​​meestal van nature bij kinderen die van muziek houden. Een verscheidenheid aan dansstijlen maken het voor kinderen en ouders gemakkelijk om voor elke dansvoorkeur de juiste dansles te vinden. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een gratis proefles en ontdek of streetdance iets voor jou is!

Hoe is een Moderne dansles opgebouwd?

Een moderne dans voor kinderen kan een leuke en creatieve manier zijn om ze te laten bewegen en hun expressieve vaardigheden te ontwikkelen. Een Moderne dansles bestaat uit:

 1. Warming Up:
  • Dit zijn eenvoudige opwarmingsoefeningen om hun spieren voor te bereiden. Dit kan onder andere rek- en strekoefeningen, lichte cardio en ademhalingsoefeningen omvatten.
 2. Eenvoudige bewegingen en technieken:
  • Dit zijn: moderne dansbewegingen, zoals rollen over de grond, draaien, strekken, buigen en verschillende manieren van lopen.
 3. Verhalen en thema’s:
  • Dit laat kinderen hun verbeelding gebruiken om de emoties en bewegingen van het verhaal uit te drukken.
 4. Samenwerking en groepsdansen:
  • Samen integreren wij de oefeningen waarbij kinderen samenwerken en samen dansen. Dit kan het gevoel van gemeenschap en teamwork bevorderen.

Stichting Leergeld:
Stichting leergeld is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lessen kunnen volgen. Door een vergoedingsregeling is dit echter wel mogelijk. Klik hier voor meer informatie.