salsa dansles bij Swing Inn

Salsa dans! Tijdens deze cursus leer je de Cubaanse salsa. Deze les is voor koppels en is te volgen op verschillende niveaus. Bij Swing-inn geven we les met diverse instructeurs, waardoor wij de lessen op maat aan kunnen bieden.

Salsa leren dansen bij Swing-Inn

Bij Swing-inn kun je de salsa leren op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde. In onze lessen leer je de basistechniek en vervolgens gaan we dit uitbouwen. In onze dansschool heerst er een ongedwongen sfeer waarbij de focus niet alleen op techniek, maar juist vooral op plezier ligt. De figuren worden vaak herhaald zodat het dansen snel in je systeem komt, zonder dat er constant op techniek gehamerd wordt. Je eigen improvisatie en creativiteit mogen er ook zeker zijn. Tijdens de les waan je je op een gezellige dansavond, iedereen mag bewegen op zijn of haar eigen manier.

Wat is salsa dansen?

Salsa betekent letterlijk saus en komt oorspronkelijk uit het Caribische gebied. Het is een combinatie van Spaanstalige, Caribische en Afrikaanse muziekstijlen die samen zijn gevoegd voor een swingend geheel. Bij de Cubaanse dans draaien de man en de vrouw om elkaar heen. Het is een spel tussen twee mensen, en zodra je de basispassen onder de knie hebt kun je variëren met je eigen improvisatie en creativiteit. Er is geen sprake van een vaste choreografie. Het is een dans voor iedereen! Ben je benieuwd geworden? Vraag een gratis dagpas aan voor een vrijblijvende proefles!

Verschil met Bachata lessen

Waar onze salsa workshop zich op draaien focust, doet de Bachata dat op het ‘speels’ zijn. De Bachata kenmerkt zich door het voetenwerk en speelsheid tijdens het dans. Zo gebruik je bij de Bachata ook een maat van 8 tellen, waar Salsa 2 tellen rust neemt.

Kom vrijblijvend eens kijken of klik hier om je aan te melden voor een gratis dagpas!

Enjoy the rhythm!