Salsa! Tijdens deze cursus leer je de Cubaanse salsa & Bachata. Deze les is voor koppels en is te volgen op verschillende niveaus. Bij Swing-inn geven we les met diverse instructeurs, waardoor wij de lessen op maat aan kunnen bieden. Ben je benieuwd geworden? Vraag een gratis dagpas aan voor een vrijblijvende proefles!

Leren salsa & Bachata dansen bij Swing-Inn

Bij Swing-inn kun je de salsa en Bachata leren op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde. In onze lessen leer je de basistechniek en vervolgens gaan we dit uitbouwen. In onze dansschool heerst er een ongedwongen sfeer waarbij de focus niet alleen op techniek, maar juist vooral op plezier ligt. De figuren worden vaak herhaald zodat het dansen snel in je systeem komt, zonder dat er constant op techniek gehamerd wordt. Je eigen improvisatie en creativiteit mogen er ook zeker zijn. Tijdens de les waan je je op een gezellige dansavond, iedereen mag bewegen op zijn eigen manier.

Wat is salsa dansen?

Salsa betekent letterlijk saus en komt oorspronkelijk uit het Caribische gebied. Het is een combinatie van Spaanstalige, Caribische en Afrikaanse muziekstijlen die samen zijn gevoegd voor een swingend geheel. Bij Cubaanse salsa draaien de man en de vrouw om elkaar heen. Het is een spel tussen twee mensen, en zodra je de basispassen onder de knie hebt kun je variëren met je eigen improvisatie en creativiteit. Er is geen sprake van een vaste choreografie. Salsa is een dans voor iedereen!

Wat is bachata dansen?

De Bachata muziek wordt in vierkwartsmaat gespeeld met een gitaar, een güira, een basgitaar en bongos. In het Dominicaans-Spaans betekent Bachata een (ongeorganiseerd) feestje of feestgedruis. Tegenwoordig wordt de Bachata steeds vaker gecombineerd met invloeden uit bijvoorbeeld popmuziek en reggeaton.

De Bachata wordt gedanst met een partner. De Bachata wordt op verschillende plaatsen in de wereld op verschillende manieren gedanst. Bij deze dans zijn er geen strakke regels. De partners dansen op enige afstand van elkaar waarbij de handen vastgehouden worden. Er worden meestal veel snelle tussenpasjes gezet. Doorgaans zijn de bewegingen spontaan en worden ze aangepast aan een specifiek nummer. De meest geavanceerde en creatieve dansstijl binnen Bachata is de Dominicaanse stijl.

Kom vrijblijvend eens kijken of klik hier om je aan te melden voor een gratis dagpas!

Enjoy the rhythm!