Zumba is een dansfitness geïnspireerd op Latijns-Amerikaase dansstijlen. Het is een swingende, vrolijke en vooral effectieve fitness stijl. Tijdens deze danslessen word je dan ook gegarandeerd vrolijk! Je leert tijdens de Zumba lessen van Swing-Inn hoe je ritme, techniek en pasjes combineert. De danslessen zijn geschikt voor iedereen zoals jong en oud, omdat de passen gemakkelijk te volgen te zijn.

Zumba lessen bij Swing-Inn

Bij Swing-inn krijg je dansles van Diana Cabrera Maria Ortez. Deze instructrice is geboren in Cuba, dus haar roots liggen bij de Latijns-Amerikaanse dans. Diana zorgt ervoor dat je de dansles niet alleen als sport ervaart, maar vooral ook dat je er vrolijk van wordt! Plezier staat in deze les centraal, maar je zult ook merken dat je de danspassen steeds beter onder de knie krijgt hoe vaker je het doet. Er heerst een informele sfeer en iedereen kan meedoen!

Bij aanvang van de les start je met een warming-up om jezelf goed warm en los te krijgen voor de training. Tijdens deze warming-up worden de basisoefeningen van het Zumba behandeld. Wanneer de warming-up ten einde is, kan de training beginnen. De training bestaat uit Zumba dans met snelle en langzame intervallen. Je sluit de training af met een cooling-down, om blessures te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van Zumba?

Zumba is niet alleen super leuk en ontspannend maar het heeft ook vele voordelen. Wil je graag een betere conditie, je spieren versterken of juist vet verbranden? Dat kan allemaal met Zumba! Een aantal voordelen zijn:

  • Het verbranden van vet
  • Het versterken van de spieren
  • Een verbeterde houding
  • Een betere conditie
  • Betere coördinatie
  • Een ontspannen gevoel
  • Verbeterde flexibiliteit

Dit zorgt ervoor dat Zumba kan bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl zonder dat je vijf keer in de week in een sportschool moet staan. Je kan bij Swing-inn ook zelf bepalen hoe veel danslessen je per maand afneemt. Begin bijvoorbeeld met één keer in de week en breidt eenvoudig uit naar een onbeperkt aantal lessen.