Stijldansen Casual & Latin

Tijdens de stijldansen casual & Latin lessen van  Swing-inn maak je kennis met 4 soorten dansen in verschillende stijlen. In de basiscursus leer je de discofox (foxtrot), salsa, rock-‘n’-roll en de bachata. In de cursus voor gevorderden leer je naast deze dansen bijvoorbeeld ook de chachacha, jive en Engelse wals. Wil je je specialiseren in een specifieke dans? We hebben voor elke dans die je in de cursus leert ook een aparte cursus. Kom gerust een keer vrijblijvend kijken of meld je aan voor een gratis dagpas!

Leren stijldansen bij Swing-inn

Bij Swing-inn kun je stijldanslessen volgen op elk niveau, van beginner tot gevorderde. In onze lessen leer je van docenten met ruim 30 jaar ervaring de fijne kneepjes van verschillende soorten dansen. We focussen ons daarbij op techniek, maar daarnaast vooral op plezier! Kenmerkend voor Swing-inn is dat wij ons richten op het toepassen van de dans in de dagelijkse praktijk. Wij leren je daarom bijvoorbeeld dansen op een kleinere vloer en we leren je een moderne versie van alle dansen. We kijken naar wat jouw persoonlijke doel is, waarom jij wil leren dansen, en gaan hier vervolgens mee aan de slag. Het draait vooral om jou, dat je je comfortabel voelt en goed kunt dansen, bijvoorbeeld op een feestje of bruiloft. Onze zalen hebben een sfeervolle setting en zijn ook gezellig als je met een kleinere groep bent.

Wat is stijldansen?

Stijldansen is van origine een klassieke vorm van dans, met vaak een focus op wedstrijddansen. Bij Swing-inn richten we ons juist op een moderne versie van de dansen die je kunt toepassen in het dagelijkse leven.

Dansaanbod Swing-inn

Om je een inzicht te geven in wat de verschillende dansen inhouden kun je hier een korte beschrijving vinden van de dansen die je bij Swing-inn kunt leren:

• Discofox
Deze dans is vrij makkelijk te leren. Dit is een langzamere en simpelere variant van de quickstep. Als er tijdens feesten of bruiloften als koppel gedanst wordt, is het meestal de Discofox.

• Salsa
Deze dans is ontzettend populair en wil je niet missen in jouw basis cursus. Elk weekend zijn er meerdere feesten waar je deze dans kunt toepassen.

• Rock & Roll
Dit is een vrolijke en swingende dans. Onze basis versie is heel makkelijk. Ook zijn er regelmatig  Rock & Roll feestjes in de buurt.

• Bachata
Naast de salsa kom je ook de bachata tegen op alle latinfeesten. Aken, Luik, Hasselt en Maastricht hebben regelmatig latinfeesten met workshops en of livemuziek. In de zomer wordt er gepassioneerd buiten gedanst. Hierdoor is deze dans ook een must in ons basis programma.

• Chachacha
Een levendige en ondeugende dans met korte, snelle bewegingen afkomstig uit Cuba.

• Engelse wals
Een dans met veel vloeiende bewegingen met rijzen en dalen.

• Rumba
Deze dans komt uit Cuba en is een langzamere variant van de Chachacha

• Jive
Dans afkomstig uit de getto, gedanst op een samenvoeging van verschillende muziekstijlen. Voor deze dansstijl is enig uithoudingsvermogen nodig.

• Weense wals
Een parendans in een snelle driekwartsmaat. Het rijzen en dalen is heel belangrijk.

• Quickstep
Een dans in vierkwartsmaat. De quickstep is een snellere variant van de Disco-fox.

Kom vrijblijvend eens kijken of klik hier om je aan te melden voor een GRATIS DAGPAS!

Enjoy the rhythm!