Richard Kebeck

Hallo! Mijn naam is Richard Kebeck ik ben op 1 april 1964 jaar geboren. Ruim 45 jaar ga ik dansend door het leven. Mijn passie is om dansplezier door te geven aan anderen..

Swing-inn is voor mij de leukste dansschool omdat het gaat om: dansplezier, gezelligheid en ont-moeten. De slogan Dance, enjoy the rhythm is heel bewust gekozen. Geniet van bewegen op muziek alleen, samen met jouw partner of met een hele groep.

“Met 13 jaar verdiende ik mijn zakgeld achter de garderobe van de zaak van mijn vader, en later deed ik ook muntverkoop, bar, bediening en speelde ik DJ. Jawel, ik leerde al vroeg over klantvriendelijkheid en aandacht voor de klant. In een tijd dat de meeste jongens en meisjes rond hun 15de naar de dansles gingen, was ik al drie jaar bezig. Mijn ouders vonden het belangrijk dat mijn zus niet alleen ging. Schoenen met zolen van tien centimeter hoog (ik was net een Kiss-bandlid) zorgden ervoor dat ik enigszins de lengte had om met mijn oudere danspartners te dansen. Aangezien er geen leeftijdgenoten waren, had in het begin helemaal geen zin om naar deze danslessen te gaan. Maar wonder boven wonder… ik danste af voor Goud.”

“Mijn toenmalige beroepskeuze was leraar Engels, maar mijn vader vond dat een slechte keuze. Ik zou toch beter een dansleraren opleiding kiezen! Zo geschiedde het, en ik volgde een technische opleiding via de Federatie Dansleraren Organisatie in Amsterdam. Deze opleiding wordt internationaal erkend door de IDTA. Met mijn 18 jaar was ik ineens de jongste dansleraar van Nederland in 1982.”

Een IDTA diploma staat garant voor een opleiding door vakmensen, door instructeurs die allemaal zelf ook een (of meerdere) vakdiploma (s) hebben behaald. De IDTA is een wereldwijde erkende organisatie die overal in de wereld door zeer vakkundige dansleraren professional examens afneemt. Aan de opleiding voor dansleraar gaat een intensieve opleiding aan vooraf. Niet alleen praktisch maar zeker ook theoretisch. Pas daarna mag een aspirant dansinstructeur op voor een vak-examen. Dit examen vindt plaats onder toezicht van gecommitteerden en examinatoren die zijn aangewezen door de internationale organisatie. Zo een vakdiploma zegt dus wel even iets.

“De jaren erna wilde ik graag wedstrijden dansen en mijn vaardigheden verbeteren, dus ik volgde lessen van toptrainers over de hele wereld en danste op het hoogste niveau in Nederland. En met succes! Ik heb inmiddels een paar dozen vol prijzen… best wel stoer, niet?”

“Later ontwikkelde ik mij verder in salsadansen en maakte samen met mijn vrouw Monique diverse studiereizen naar Santiago de Cuba: de bakermat van de Latijns-Amerikaanse dansen. Maar een goede danser is nog niet per se een goede leraar. Wanneer geeft iemand goed les? Dat is persoonlijk en hangt af van wat de leerling in de les verwacht. In ruim 30 jaar heb ik heel veel geleerd, en ik leer nog elke dag! Elke les is anders en elke leerling is anders. Met recht kan ik zeggen dat ik een professioneel instructeur ben, ik verdien er mijn brood mee.”

“Maar zonder Monique was ik nergens, hoor! Zowel zakelijk als privé zijn wij een hecht team. Overdag samen op kantoor, in de avonduren en weekenden op de dansschool. Soms ben ik huisvader en gaat Monique naar Swing-inn, soms blijft Monique thuis en ga ik naar de dansschool. Wij hebben namelijk twee dochters: Demi en Jolie. Demi danst sinds haar zesde bij Swing-inn en Jolie danst alleen via de Wii Dance. Ik ben dankbaar voor mijn gezin en het bedrijf. Het is geen standaardbaan, maar wij hebben onze balans gevonden.”

 

Dansprestaties Richard & Leonie (zus)
• Finalist in de hoogste categorie bij de amateurs Rock ‘n Roll.
• Deelname aan EK Rock ‘n Roll te St. Gallen in Zwitserland.
• Finalist bij de professionals in de standaard dansen.
• Finalist bij de professionals tijdens de Open Franse kampioenschappen te Parijs.
• Finalist bij de professionals in de latin dansen.
• Nederlands Kampioen allround dansen bij de professionals. Video


• Deelname bij de professionals aan het aan EK te München in Duitland.
• De jongste gediplomeerde dansleraar van Nederland in 1982.
• Ruim 30 jaar instructeur.
• Ruim 23 jaar trotse eigenaar van danscentrum Swing-inn een dansschool met een eigen locatie en twee grote sfeervolle zalen in het uitgaanscentrum van Heerlen.

Deskundigheid Bevordering Ondernemerschap:
1993-1994 Najaar en voorjaar cursus ondernemerschap Kamer van Koophandel Maastricht
2003 Voorjaar Toelatingsexamen Hogeschool zuyd
2003-2004 Opleiding Economie compact Hogeschool zuyd te Sittard
2004 Voorjaar COCD Basisopleiding Creatief Denken
2007 Hoogstarters Universiteit Maastricht Haal meer uit uw Marketing €uro
2007 Time System Den Bosch, training MindManager
2007 Witteveen training en advies, Aantrekkelijk en gestructureerd schrijven
2008 Voorjaar Universiteit Maastricht Financieel Management voor niet financiële managers
2009 Voorjaar Universiteit Maastricht Time-driven activity based costing
2009-2010 LEX Open Universiteit Cursus Directievoering
2012 Social media training