Diana Maria Cabrera Ortiz

Zumba instructrice op dinsdag in Landgraaf

Ik ben Cubaanse en ik ben erg trots op mijn land en op de manier waarop Cubaanse mensen bewegen. Ik ben dan ook geboren met een gevoel voor dans en mijn ouders hebben mij geholpen om dit te ontwikkelen. Volgens mijn moeder kon ik eerst dansen en daarna pas lopen!

Danseres worden… dat was mijn eerste kinderdroom.
Ik heb altijd gedanst op school, met vrienden, op festivals, met carnaval, in shows, op galafeesten, in het theater of gewoon thuis met mijn broer en mijn zusje.

Maar later droomde ik ook van veel andere dingen en heb ik gewerkt als radio presentatrice, journaliste, show entertainer in een hotel, maître in een hotel en hotel manager. Uiteindelijk werd ik verliefd op een geweldige Nederlandse man (die toevallig van muziek en dansen houdt) en kwam ik naar Nederland. Hier mocht ik gaan dansen bij de Swing-inn en mijn droom waarmaken. Tevens kon ik hier werken aan het verbeteren van mijn Nederlandse taal.

Hier bij Swing-inn leerde ik Richard Kebeck, Kenia Guerrero Céspedes, Monique en Annemie kennen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het goede team. Van jullie visie, inzicht, professionaliteit, kennis en ervaring heb ik veel geleerd.

Ik kan bijna alle Latijns-Amerikaanse stijlen dansen en daarnaast doe ik ook aan zumba. Hier in de dansschool kan ik altijd iets nieuws leren en dat vind ik geweldig!
Ik hou van salsa, son, mambo, tango,casino, zumba, cumbia, merengue, reggaeton, bubbling, guaguancó, pop, conga, chachacha en meer. Ik heb altijd zin om te dansen. Wanneer ik naar een feestje ga wil ik nooit stoppen met dansen, ik vind het heerlijk!

Hier in de dansschool geef ik salsa, solo latino en zumba lessen.
Solo latino heb ik hier van Kenia Guerrero (Swing-inn instructrice ) geleerd. Het is een erg mooie manier om van het Latijns-Amerikaanse ritme te genieten. Daarnaast assisteer ik Annemie met salsa lessen en geef ik zumba fitness met een Cubaanse tint.

Ik dans met veel passie omdat de muziek voor mij alles is en dansen is voor mij de beste manier om hier te communiceren. Ik moet dansen… als ik verdrietig, moe, gestressed, druk, ziek, down of vervelend ben, maar ook als ik verliefd, blij, wakker, gezond, op vakantie, gelukkig of relaxed ben.

Door te dansen kan ik mijn eigen wereldje creëren en gelukkig blijven.

Groetjes Diana

Zumba & Salsa Solo Latino